View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Aug 18, 2019 12:37 amReply to topic  [ 1 post ] 
 “ЧАЛАМБА” или “Кой е човекът над султана” 
Author Message
Techn0.eu Administrator
Techn0.eu Administrator
User avatar

Joined: Tue Dec 29, 2009 1:53 pm
Posts: 3447
Location: Singapore
Post “ЧАЛАМБА” или “Кой е човекът над султана”
Както знаем от скучните учебници по история, ние, българите, сме имали доста “тесни контакти” с Османската империя (е да, тесни са били само в началото...). Не ми се иска да коментирам точно в тази статия какви са били тези контакти, защото темата е много болезнена за всеки българин. Едно нещо е ясно и неоспоримо обаче– за добро или за лошо, сме възприели доста нрави и обичаи от карабинерите. Има обаче няколко характерни особености на туркайците, които по необясними за мен причини не сме усвоили и за което, трябва много да ни е яд. А именно:

1.Характерното оформяне на окосмяването над горната устна – т.нар. Мустак Тип Фатмак (за това, някой друг път);
2.Т.нар. “Мазни борби” (много “силна” тема);
3.Обезкосмяването при жените (все още рядко срещано явление при българките, освен при порно-звездите, ама май такива още нямаме);
4.Подмиването след дефекиране (дефекиране = сране);
5. Свещенният ритуал Чаламба, на който е посветена и самата статия;

За разлика от други империи и царства (като например Франкската, в която царе и царедворци са се напъвали с насълзени очички над смърдящи купчинки, зад вратите на дворците си и се е налагало да редуват дворците, за да могат да бъдат почистени), в Османската империя хигиената е била издигната на пиадестал. Нещо повече, на подмиването се е гледало не само като процес на почистване, а на сакрален ритуал, свързан със специфична посуда и пособия. В империята е имало дори професии които изцяло са били посветени на тези ритуали – ибрикчиите.
Това е въпросният ибрик

Обикновено под ибрикчия се разбира занаятчия, който изработва характерните за подмиването съдове – ибриците, които са били изработвани от най-различни материали – глина, стъкло и др. По-заможните (и съответно разположените по-високо в социалната йерархия) поданници на империата, са имали прислуга (познай как са се казвали) – ибрикчии, които са участвали в ритуала на подмиването – подливали са с ибрика, подсушавали са с кърпи задника на господаря си, пръскали са го с ориенталски аромати. Човекът на върха на импирията, султанът, е имал, не един или двама ибрикчии, а цяла “сюрия”, предвождана от ГЛАВНИЯ ИБРИКЧИЯ – същински жрец в “храма” на султана. При султана, подмиването като ритуал достига своята кулминация с действието ЧАЛАМБА.
Когато султана усети лек дискомфорт в областта на правото черво и аналните сфинктери, на помощ идва свитата от ибрикчии начело с главния. Двама от помощниците на главния ибрикчия поемат под мишници султана, като го подкрепят дакато той клечи над позлатеното цукало. По време на напъните на султана, главният ибрикчия е обвил в прегръдките си главата на султана, като я милва нежно е шепти успокояващо: “Хайде, малко остана, Ваше Величество” или “Спокойно, Ваше Величество, и този зор ще мине...”. През това време останалите от свитата подготвят посудата от ибрици, темперират водата, затоплят кърпите и т.н. След като главният ибрикчия прецени че султана е приключил, той замива трикратно задните части на султана с ароматизирана вода с 39 оС. Особено внимание се отделя на гънките. След това главния ибрикчия старателно подсушава с меки кърпи и пудра (в онези години най-вероятно е било обикновен талк) задника на господаря си. Един от помощниците му му подава шишенце с благовонно масло (любимото на султана), главният ибрикчия взема точно една капка от него и я капва в шийната ямка, в основата на главата. Капката се стича по гръбначния стълб на султана и в момента, в който тя достигне до ануса, с рязко движение на половия си член, главният ибрикчия я “втрива” в аналните сфинктери на султана, викайки с цяло гърло “ЧАЛАМБАААААААААААА”. След това, докато помощниците му обличат султана, главният ибрикчия анализира материала, който е оставил султана в позлатеното цукало и прави предсказания за бъдещето на империята и на султанското семейство.
Съществуват твърдения, че за голям период от време, за главни ибрикчии са избирали главно еничари (вероятно от български произход), но доколко това е вярно не може да се каже...

Защо това е голям пропуск за българската култура?
Защото, ако беше възприет този ритуал:
1.Нямаше да я има поговорката “Не си развявай онази работа, там където си вадиш хляба” и щеше да е по-весело...
2.Зад всеки шеф, който се изживява като султан щеше да има по един “главен”;
3.По терасите нямаше да се развяват мъжки (а често и дамски) гащи със съмнителни кафеникави петна;
4.Аналниат секс щеше да бъде прокаран като олимпийски спорт от Славков и щяхме да имаме абсолютен шампион и то без допинг!!!

_________________
Image


Mon Jul 09, 2012 3:56 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 
 

Рекламки

 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 43 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Initial style design by STSoftware.
Modified for Techn0.eu by xTz.
[ Time : 0.129s | 16 Queries | GZIP : On ]